Borsmentaolaj

1.290 Ft

Egységár: 12900 Ft/100 ml

Borsmentaolaj

1.290 Ft

Rendelj kényelmesen,
szállítási díj nélkül!

Ingyenes kiszállítás minden leadott 15.000 Ft feletti megrendelésre

Az  ikonnal megjelölt termékeket ártól függetlenül ingyenesen kiszállítjuk.

100% természetes illóolaj, gyógyszerkönyvi illóolaj
Kiszerelés: 10 ml

Nagyon sokoldalúan használható, így nem árt, ha mindig tartunk otthon belőle egy kis üvegcsével.
A borsmentáról általában mindenkinek a rágógumi, és cukorka jut az eszébe, pedig ennek a fantasztikus növénynek az olaja még rengeteg mindenre használható.
Egy kutatás szerint még a kóros viszketésben szenvedők tüneteit is képes enyhíteni a borsmentaolaj. Ha szükségét érezzük, testápolónkhoz vagy tusfürdőnkhöz is keverhetünk belőle néhány cseppet.
A háromszázalékos borsmentaolaj, kutatások szerint serkenti a hajnövekedést, stimulálja a hajhagymákat és a fejbőrt, és erősíti a hajszálakat. Nem mellékes, hogy az illata is remek. Keverhetjük samponba, balzsamba, de közvetlenül a fejbőrre, illetve hajra kenve is jótékony hatású.
Ha kifogyott a kézmosó szappanunk, kapjuk elő a borsmentaolajat, és dörzsöljük át vele nedves kezünket. Egy tanulmány szerint ugyanis 22 fajta baktériumot és 11 fajta gombát képes elpusztítani, ráadásul mentes a mesterséges adalékanyagoktól. A borsmenta olaja gombaölő hatása miatt a körmöknek is nagyon jót tesz, és segít megóvni kéz- és lábkörmeinket a fertőzésektől.
Természetesen semmilyen esetben nem helyettesítheti a naptejet, így ezzel ne is próbálkozzunk. Azt viszont jó tudni, hogy kutatások szerint az összes esszenciális olajfajta közül a borsmentának van a legerősebb fényvédő hatása. Emiatt ha szeretjük az illatát, naptejünkhöz, napolajunkhoz is egészen nyugodtan keverhetünk belőle.
Mivel gyulladásgátló hatású, a borsmentaolaj pattanás elleni ecsetelőként is beválhat, megóvhatja a bőrt a felülfertőződéstől, a gyulladásoktól, továbbá a faggyútermelés szabályozásában is segíthet.
Az aromaterápiában a borsmenta olaját energizálásra, a koncentrációkészség növelésére és hangulatjavításra használják, így párologtassuk gyakran, ha tehetjük, mivel ilyen szempontból is igen jótékony hatású.
Belsőleg: csak nagy körültekintéssel szabad felhasználni! Önmagában fogyasztani nem ajánlott, illat és/vagy íz kialakítása vagy változtatása céljából ízlés szerint adható élelmiszerhez.

Az információ a gyógynövényekben,  élelmiszerekben, és kozmetikumokban található hatóanyagokról megismerés és bemutatás céljára szolgál.
Alkalmatlan betegség diagnosztizálásra, kezelésére, gyógyítására, és nem helyettesíti szakképzett orvossal való konzultációt!