Számos egyedi köszönetajándék létezik

Számos egyedi köszönetajándék ötlet létezik, azonban az ideális esküvői köszönőajándék megválasztásakor a népi hagyomány szerint a szerencse jelképét keressük.
Amikor a vőlegény és a menyasszony esküvői köszönőajándékot oszt, azzal a szerencsét adják tovább és erősítik a násznépnek adott vendégajándékkal.
Az egyedi esküvői köszönetajándék jóval többet jelent egy egyszerű ajándéknál, pontos küldetése van.

A násznépnek adott vendégajándék a szerencse, gazdagság, és dicsőség pozitív fordulatait hozza az ifjú pár életébe az adok-kapok elv alapján.
Nem véletlen használták a népi hagyományban a Rozmaring fűszernövényt ezen alkalommal, mint a termékenység, és tisztaság, illetve a Levendula gyógynövényt, mint a boldogság, siker, és szerencse szimbólumait. Mindkét növény a mai napig pozitív megerősítést jelent ezen fontos eseményen.
Talán véletlen, hogy a rozmaring virága úgy hasonlít a levendulavirágra, ahogy a levendulavirág levele a rozmaringéra?
Pannonhalmi levendulaműhelyünkben a legjobb köszönőajándékokat találod levendulavirágból és rozmaringból közvetlen a gyártótól.

A Naturhalma esküvői köszönetajándékok attól a legjobbak, hogy szimbolikájuk mellett valóban ötletesek és használati értékük, funkciójuk van. Csak néhány ajándék ötlet palettánkból:

Prémium minőségű mini Levendulaszörp, Rozmaringszörp

Egyedi köszönetajándék a kis üveges kiszerelésű Levendulaszörp, és Rozmaringszörp személyre szabott címkével, etikettel. Forró nyári napokon, mikor hideg szódával higítva felfrissülést hoz az illatos, és zamatos libafröccs, biztosan két ember fog eszébe jutni azoknak, akik kapták.

Gyógyteák és növényi párlatok kémcsőben csomagolva

Egyedi kémcsőbe csomagolt gyógytea és levendulapárlat, rozmaringpárlat is különleges esküvői köszönetajándék lehet egy család minden tagja számára. Egy téli estén az illatos gyógytea kortyolgatása, vagy akár a növényi párlatokkal fűszerezett italok, ételek fogyasztásakor emlékezni fognak a neves napra, mikor kapták.

Levendulapalánta, Rozmaringpalánta mini cserépben

Ajándék a násznépnek, és egyben ültetőkártya is a cuki kis cserépben növekvő Levendulapalánta és Rozmaringpalánta.
Ha nincs minden vendégnek kertje, akkor nagyobb virágcserépbe is ültethetik a palántákat, és amikor a virágok kinyílnak, emlékezni fognak az esküvő napjára.

Levendulazselé, Rozmaringzselé

A zseléket már nem csak vajas pirítósra, de húsok pácolásához is adagolhatják, így a férfiak és a nők egyaránt hasznát vehetik, mondjuk nyári sütögetések alkalmával. Ha a kis cetlit ezután elteszik emlékbe, máris maradandó emléket sikerült ajándékozni.

Levendulazsák, Rozmaringzsák

A szárított virágok úgy adják ki magukból az aromát, ha kézzel megmorzsálják a zsákocskákat. Kellemes illatot varázsol, ruhák közé téve felfrissíti azokat. Minden egyes mozdulatkor arra fog emlékeztetni, aki ezzel a vendégajándékkal engedett haza.

Szappanok, Fürdősók

Ha az illatos száraz virágok helyett inkább illatosan színes szappanokat, fürdősókat szeretnél szekrénybe, fürdőszobába, de akár autóillatosítóként is funkcióba állhatnak emlékeztetve a násznépet a kivételes napra.

Akasztható üvegcsébe rejtett elixír

A levendulapárlat, és rozmaringpárlat kis akasztható üvegcsékben szolgálhat nyakláncként illatos elixírként, de kerülhet bele fürdősó, szárított virág, és akár üzenet is.

Esküvői köszönetajándék koszorúslányoknak

Mivel a koszorúslányok általában az esküvő és a leánybúcsú szervezéséből és lebonyolításából is nagy részt vállalnak, ezért kedves gesztus, ha nekik külön is készültök egy kis kedvességgel. Ez lehet egy kisebb szépségcsomag, amiben krémek és illatszerek kapnak helyet.
Ha tehetitek, ne feledkezzetek el a koszorúslányokról sem!

Mikor és hogy kell átadni az esküvői köszönetajándékokat?

Általában az esküvő helyszínén, a tányérok mellé készítik őket, így amikor a szertartás után megrohamozzák a vendégek az asztalukat, már ott várja őket a meglepetés.
Máshol az étterem/sátor bejáratához teszik egy asztalra, és a vendégek távozáskor kiválaszthatják, melyiket szeretnék hazavinni.
A harmadik lehetőség, hogy az esküvő után külditek el őket a vendégeknek, hogy megköszönjétek a jelenlétüket és a nászajándékokat is egyben.
Számítsatok rá, hogy a vendégek majd kérnek az esküvőn készült képekből is. Ha utólag szeretnétek odaadni nekik a köszönőajándékokat, csomagoljatok 1-2 fotót is melléjük. Ezekkel lesz tökéletes a meglepetés!