Önts szappant a gyerekekkel!

Végre itt egy biztonságos szappanalap!

A hazánkban elterjedt házi szappankészítési formák, mint a hideg,- vagy meleg eljárás veszélyes kémiai reakciók sorából áll, és a gyerekeket is távol kell tartani ettől a fajta kézművességtől.

Viszont a Naturhalma m&p alapszappanból veszélyes, maró hatású lúg nélkül készíthető személyre szabott natúr szappan.
A szappankészítés biztonságos, gyors, és egyszerű!

Pillanatok alatt felolvasztható, bármilyen hatóanyaggal keverhető, és máris önthető.
Dermedés után azonnal használható, nincs szükség a 3-4 hetes érlelési időszakra sem.

Gyerekek kézműves foglalkozásaihoz is biztonságosan használható alapanyag.

Annyira megörültem ennek a m&p szappanalapnak, mikor egy nemzetközi konferencián találkoztam az angol gyártóval, hogy egyszerűen kértem tőle egy darabot, becsempésztem a poggyászomba, és hazahoztam.
Találkoztam már számtalan olvasztható glicerines alapszappannal, de mindegyikben olyan felületaktív anyagok (SLS, SLES), tartósítószerek (parabenek) voltak, amiket messze elkerülök, és mivel csak olyan anyagokkal dolgozom, amiket családom is használ, fogyaszt, egyszerűen nem foglalkoztam velük.

Szó mi szó, ez az összetételű m&p szappanalap megfogott, és mikor elkezdtem próbálgatni, és a gyerekeket is végre beengedhettem a műhelybe, egyszerűen beleszerettem!

Úgy alkottak gyerekeim, mintha gyurmával játszanának, vagy gipszet öntöttek volna ki. Este a fürdőkádban pedig csak a saját szappannal volt hajlandó mindegyikük fürdeni, és már tervezték is a következőt.

Azon sem lepődtem meg, mikor lego figurák néztek szembe velem a formából, mert pici fiam beleejtette a szappanba, és egy hónapon át becsülettel (végreJ)mindenhol beszappanozta magát, vagy kétszer, hogy kiszabadítsa onnan a kis kedvencétJ

Nagyfiammal pl. barátjának szeretett volna egy szülinapi bulira lego kocka formájú szappant készíteni, és mivel a lego elemek igen merevek, megoldottuk: öcsitől elkértünk egy 3 részes duplo lego-t, gyurmával körülnyomkodtuk, hogy teljesen felvegye az alakját, majd magába a gyurmába öntöttük ki a szappant.

Számtalan dolgot találtunk már ki és csináltunk meg EGYÜTT a GYEREKEKKEL, hogy megszámolni sem lehet. De ez a játék tökéletesen működik akkor is, ha csak 10 percre köti le a kicsi figyelmét, és akkor is, ha egy délutánt szánunk a nagyobbakkal az alkotásra.
Szívből ajánlom óvodáknak, iskoláknak, és minden kézműves foglalkozást szervezőnek, iktassák be bátran napirendjükbe, gyerekjáték lesz!:-)