Narancsos m&p szappan készítése

Alapreceptúra:

250g Naturhalma Natural HF m&p szappanalap
1g Szappan színezék (narancssárga)
1 db narancs reszelt héja
5 ml Szappan illatanyag

  1. lépés: Vágd kis kockákra a szappanalapot:
  2. lépés: Duplafalú edényben olvaszd fel
  3. lépés: Reszelj bele 1 db narancs héját, és tedd bele a színezéket, illatanyagot ízlés szerint:
  4. lépés: Öntsd formába

A színezéket, és illatanyagot ízlés szerint adhatod a felolvasztott szappanalaphoz.
Összegezve vágd kis kockákra a szappanalapot, vízgőz felett olvaszd fel, és tedd hozzá az adalékokat formába öntés előtt:
Az alapszappanhoz súly arányában 3%-ban bármilyen adalékanyagot tehetsz, és amint megdermed, azonnal használható!