Kreatív formák

Mi mindent használhatok szappan kiöntőformaként?

Csak próbaképp végignéztem a konyhaszekrényt, a kamrát, a szelektívet, és több tucat kincset találtam!

A lényeg, hogy rugalmas és folyadéktárolásra alkalmas legyen!

Rugalmas és folyadéktárolásra számtalan dolog alkalmas:

szilikon sütőformák,

tejes doboz/ gyümölcslé doboz félbevágva keresztben vagy hosszában

rugalmas PET palack/tégely

tejfölös doboz, joghurt doboz, stb…soroljam még?

Gyakran vásárolok előrecsomagolt zöldségeket, gyümölcsöket PET, vagy karton tálcán, és ha lyukacsos is az alja, egyszerűen nylont simítok bele, és már öntöm is legújabb ötleteimet formába.

Öntöttem már szappant szilikon tortaformába is, aztán felszeletelve diétás sütit osztogattam koplaló barátnőimnek 🙂

Öntöttem már szappant cukrászdában vásárolt tejszínhabbal díszített gesztenyepüré PET tálkába. Lereszeltem a fahéjjal színezett szappant, habverővel felvertem a fehérre színezett részt, és máris kész volt a meglepi cukorbeteg barátomnak, aki a mai napig mindenkinek megmutatjaJ

Öntöttem már nylonnal bélelt faládába is 1,5 cm vastagságban, aztán mézeskalács, vagy pogácsa nyomóformával kiszaggattam. Lásd Szappanrecept: szalagos ajándék szappan

A Naturhalma m&p szappan alapban az a hihetetlen jó, hogy nincs stressz, egyszerűen, ha nem sikerül, újra olvasztom, és újraöntöm. Nincs leeső vég, hulladék, gyakorlatilag minden morzsáját el lehet tenni újra felhasználásra.

Csak arra kell figyelni, hogy Folpack-ba jól tekerd be, vagy zárd le légmentesen a tároló doboz tetejét, hogy ne tudjon kipárologjon nedvességtartalma.