Bodzavirágszörp készítése

Egy remek ötlet bodzavirág szörp készítéshez.

Ezzel az elkészítési móddal egyszerre oldod meg a tartósítást, porciózást, és nem kell mérned a vízben oldható szárazanyag tartalmat sem. Csupán mézet, vagy cukrot, citromot és néhány jégkocka tartót kell beszerezned hozzá!

Recept:
3 liter felforralt és lehűtött vízbe áztass annyi frissen szedett, érett bodzavirág tányért, amennyi csak belefér, egy teljes napra.
Azokat a bodzavirág tányérokat szedd le, melyek virágzata már teljesen kinyílt, és ha lefelé fordítod hullik belőlük a virágpor.
Másnap szedd ki a virágfejeket, és szűrd át a levet.
Keverj hozzá legalább 3 citrom levét és ízlés szerint mézet.

Ezzel kész is a szörp!

Töltsd az egészet jégkocka készítő tasakba, vagy bármilyen rugalmas anyagú, jégkocka készítésére alkalmas tartóba, és irány a fagyasztó!
A nyári hőségben szuper lesz 1-2 bodzaszörp-jégkockát beledobni egy pohár vízbe, és élvezni a csodás illatot és zamatot!

Ha nem szeretnél bajlódni az ízesítéssel, nyugodtan kipróbálhatod családunk kedvenc receptjét:

0,5 l szűrt bodzavirágvíz
2 dl méz
1 db citrom facsart leve

Egészségetekre!