Munkánk hátterében a GMP és a HACCP

Műhelyünk nemzetközi minőségbiztosítási rendszerekkel működik. Vevőink megelőlegezett bizalma számunkra mindennél többet jelent, ezért gondoltuk néhány mondatban említést teszünk mindennapi munkánk hátteréről.

GMP: Good Manufacturing Practice, azaz jó gyártási gyakorlat
Alkalmazása a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban terjedt el leginkább, a kozmetikumiparban 2013 óta alkalmazható minőségbiztosítási rendszer. A termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazandó módszerek általános gyűjteménye. Két fő eleme a hatékony gyártási műveletek és a hatékony ellenőrzés, melyek egymást kiegészítik, és egymásra hatással vannak.

A GMP lényege, hogy a minőség, azaz az érdekeltek elégedettségének eléréséhez a következőket kell megvalósítani:

– a folyamatok nagyon pontos szabályozása – az előírások szerinti módon végzett tevékenység

– szükséges mérések, ellenőrzések, azaz minőségellenőrzés

– minden, a minőséget befolyásoló tényező: személyzet, helyiségek, berendezések, eszközök.

A minőségbiztosítás széleskörű fogalmába beletartozik mindaz, ami önmagában vagy más tényezőkkel együtt befolyásolhatja a termékminőségét.

HACCP: Hazard Analysis Critical Control Point, azaz Veszélyelemzés a kritikus szabályozási pontokon
Nemzetközileg elfogadott élelmiszerbiztonság rendszer, amit az 1960-as években a NASA dolgozott ki az űrkutatási program keretében az űrhajósok ételeinek teljes biztonságára.

A GMP és a HACCP szoros kapcsolatban állnak egymással. Míg a GMP az élelmiszer,- és kozmetikumelőállítás átfogó, vagy egy iparág általános követelményeit adja meg, addig a HACCP ezeknek az adott, egyedi termékekre, üzemre, technológiára, gépekre, személyzetre való alkalmazását határozza meg, kiemelve azokat az elemeket és műveletekre, amelyek az adott tevékenység kritikus szabályozási pontjai.