BIZALOM LOGÓK

Műhelyünk nemzetközi minőségbiztosítási rendszerekkel működik. Vevőink megelőlegezett bizalma számunkra mindennél többet jelent, ezért gondoltuk néhány mondatban említést teszünk mindennapi munkánk hátteréről.

GMP: Good Manufacturing Practice, azaz jó gyártási gyakorlat

Alkalmazása a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban terjedt el leginkább, a kozmetikumiparban 2013 óta alkalmazható minőségbiztosítási rendszer. A termékbiztonság és az egyenletes termékminõség érdekében alkalmazandó módszerek általános gyûjteménye. Két fõ eleme a hatékony gyártási mûveletek és a hatékony ellenõrzés, melyek egymást kiegészítik, és egymásra hatással vannak.

A GMP lényege, hogy a minõség, azaz az érdekeltek elégedettségének eléréséhez a következõket kell megvalósítani:

– a folyamatok nagyon pontos szabályozása – az elõírások szerinti módon végzett tevékenység

– szükséges mérések, ellenõrzések, azaz minõségellenõrzés

– minden, a minõséget befolyásoló tényezõ: személyzet, helyiségek, berendezések, eszközök.

A minõségbiztosítás széleskörû fogalmába beletartozik mindaz, ami önmagában vagy más tényezõkkel együtt befolyásolhatja a termékminõségét.

HACCP: Hazard Analysis Critical Control Point, azaz Veszélyelemzés a kritikus szabályozási pontokon

Nemzetközileg elfogadott élelmiszerbiztonsági rendszer, amit az 1960-as években a NASA dolgozott ki az űrkutatási program keretében az űrhajósok ételeinek teljes biztonságára.

A GMP és a HACCP szoros kapcsolatban állnak egymással. Míg a GMP az élelmiszer,- és kozmetikumelõállítás átfogó, vagy egy iparág általános követelményeit adja meg, addig a HACCP ezeknek az adott, egyedi termékekre, üzemre, technológiára, gépekre, személyzetre való alkalmazását határozza meg, kiemelve azokat az elemeket és mûveletekre, amelyek az adott tevékenység kritikus szabályozási pontjai.