BEVEZETÉS

Köszönjük, hogy meglátogatta ezt az oldalt. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a dokumentumot, mivel a www.naturhalma.hu/webshop webáruház használatával, illetve felületén történő vásárlással, elfogadja a jelen oldalon meghatározott feltételeket, és egyetemlegesen a webáruház üzemeltetőjével kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Kizárólag akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha ezen dokumentum minden pontjával egyetért.
Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, magatartási kódexre nem utal. Későbbiekben nem kereshető vissza. Csak magyar nyelven íródott.
Jelen dokumentum a törvényi szabályzások változását követve módosulhat, kiegészülhet, ezért kérjük, rendszeresen látogasson el ide.
A webáruház kialakításakor figyelembe vettük a hatályos jogszabályokat, különös tekintettel az alábbiakra:
– 1992. évi LXIII. törvényt a személyes adatok védelmérõl és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
– 1998. évi VI. törvényt személyes adatok gépi feldolgozásáról
– 2001. évi CVIII. törvényt az elektronikus kereskedelemrõl
– Az Online Privacy Alliance ajánlásait (http://www.privacyalliance.org)
Amennyiben kérdése merül fel az itt közzétett feltételekkel, a webáruház működésével, a felületén található termékekkel, vagy a megrendelési /szállítási folyamatokkal kapcsolatban, a “KAPCSOLAT” menüpontban megadott elérhetőségeken rendelkezésére állunk.
A www.naturhalma.hu weboldalon közzétett tartalmak és képek a Cassiel&Raffael Kft.  -mint üzemeltető- tulajdonát képzik. Azon felhasználó ellen, aki a Cassiel&Raffael Kft. beleegyezése nélkül tölt le és tesz közzé máshol a www.naturhalma.hu oldalairól származó tartalmakat, illetve képeket, az üzemeltető hatósági eljárást indít.

ÜZEMELTETŐI ADATOK:
A webáruház üzemeltetője: Kovács Erika ev.
Székhelye: 9090 Pannonhalma, Dózsa György u. 24.
Telefon: 06 70 313 3798
Email cím: info@naturhalma.hu
Adószáma: 60761945-1-28
Nyilvántartási száma: 22483481
Számlavezető Bank: Raiffeisen Bank Zrt.
Elszámolási számlaszám: 12096712-00491513-00100006
Tárhelyszolgáltató: Dotroll Kft.
Tárhelyszolgáltató adatai: 1439 Budapest, Pf.:663 Adószám: 13962982-2-42; EU Adószám: HU13962982. Cégjsz: Fővárosi Bíróság 01-09-882068
Tárhelyszolgáltató email címe: domreg@dotroll.com
Szerződés nyelve: Magyar

ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK:

A jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekre, illetve a benne foglaltak értelmezésére a magyar jog az irányadó. Különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadóak.
Jelen dokumentum hatálya módosításáig tart.
A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a „KAPCSOLAT” menüpontban megadott elérhetőségeken áll rendelkezésre munkanapokon 8.00-16.00 óra között – ezen időszakon kívül  elektronikus úton történő megkeresés esetén a következő munkanapon reagál – az üzemeltető.
A webáruházzal kapcsolatos, közösségi oldalakon közzétett promóciókra, nyereményjátékokra, az adott közösségi oldal Általános Szerződési Feltételeinek szabályai az irányadóak.
A webáruház oldalain megrendelhető termékek árai változhatnak, a rendelés leadásakor ellenőrizze azt. A rendszer, a megrendelés pillanatában aktuális árakat veszi figyelembe, és az kerül számlázásra is. Az üzemeltető az árváltozás jogát fenntartja.

ADATKEZELÉS:

A webáruházunk használata során a vevő által az üzemeltető részére közölt adatokat az üzemeltető a webáruház oldalainak alsó menüsorában található „ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ” menüpontban leírtak szerint kezeli. A felhasználó ezen szerződési feltételekkel elfogadja az „ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ”-ban foglaltakat.

TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

Termékek köre: levendulából, rozmaringból, borsmentából, és különböző gyógynövényekből gyártott natúr élelmiszerek és kozmetikumok, kozmetikai alapanyagok.
A www.naturhalma.hu oldalon megjelenített termékek a feltüntetett áron csak online vásárolhatók meg házhoz,- csomagpontra,- vagy csomagautomatába szállítással. A termékek feltüntetett ára tartalmazza az Áfa-t, a csomagolási költséget, de nem tartalmazza a szállítási díjat, esetleges utánvét kezelési díjat.
A webáruház oldalain található termékeknek az üzemeltető részletesen feltünteti a termék nevét, árát, egységárát, leírását, valamint fotót jelenít meg róla. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.
Amennyiben akciós termékár vagy kiszállítási akció kerül bevezetésre az üzemeltető teljes körűen tájékoztatja – a webáruház főoldalán található reklámfelületen, illetve az „ AKCIÓS TERMÉKEK” menüpontban – a felhasználókat az akció részleteiről, időtartamáról.

RENDELÉS MENETE

1.A “Tovább a pénztárhoz” gombra kattintás után kérjük töltse ki a Számlázási/Szállítási adatait, megjegyzést írhat a megrendeléséhez.
2. Az adatok megadását követően a ” Megrendelés megerősítése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.
3. Email-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.
A beérkezett megrendelését minden esetben 48 órán belül megerősítjük, illetve egyeztetjük az adatokat!
A megrendelések feldolgozása:
A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy email-ben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Ez a visszaigazolás nem összetévesztendő a rendszer által automatikusan megrendeléskor generált visszaigazoló email-lel. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 10 munkanapon belül.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK:

A megrendelő a kiszállítandó csomag ellenértékét kiegyenlítheti:
1. Online bankkártyás fizetéssel a barion szolgáltatás igénybevételével. Elfogadott kártyatípusok: Visa, Mastercard, és Maestro. Egyszerű, és biztonságos, a vevő számára nem kerül költség felszámításra.
Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

2.Utánvéttel kiszállításkor a futárnak történő készpénzes, vagy bankkártyás fizetéssel, mindkét esetben utánvét kezelési díjat számít fel a futárszolgálat. A kezelési költség az utánvét összeg 1,3%-a, de minimum 525 Ft.

SZÁLLÍTÁSI MÓDOK:

A  www.naturhalma.hu/webshop webáruház oldalán megrendelt termékek kiszállítása futárral történik, a vevő által megadott címre, csomagpontra, vagy automatába az ország egész területén a megrendelés életbe lépését követő 10 munkanapon belül.
A csomag feladásakor a futárszolgálat emailben értesíti a címzettet, hogy a következő munkanapon csomagja kiszállításra kerül. Az email tartalmazza a csomagszámot, és az esetleges utánvét összeget.
1.Házhoz szállítás:
A kiszállítás napjának reggelén értesítést kap a címzett, mely tartalmazza a futár telefonszámát, az ügyfélszolgálat telefonszámát, és egy 3 órás időablakot a várható kézbesítésről.
A kiszállítási kísérlet meghiúsulása esetén EMAIL-es értesítés kerül kiküldésre a címzettnek.
Az emailben megadott linken keresztül a címzett kiszállítási rendelkezést tud rögzíteni, melyben kérheti a kiszállítást egy új időpontban, egy másik címre, személyes csomagátvételt egy meghatározott csomagpontra, illetve visszautasíthatja a csomag átvételét.
2. Csomagpontra szállítás:
A 270 település, több mint 650 átvevőhelye közül választható csomagpontban a vevő 24 órán belül átveheti a megrendelést. A címzettnek SMS-ben küld tájékoztatást a futárszolgálat, amint az áru a csomagpontba érkezik. A küldemény átvételére érvényes személyi okmány bemutatásával 5 munkanap áll rendelkezésre. Utánvét fizetési lehetőség van minden átvételi ponton, több üzletben bankkártyát is elfogadnak. A második és negyedik munkanapon ismételt email értesítést küld a futárszolgálat, ha az áru még a csomagpontban van.
3. Csomagautomatába szállítás:
Egyre több csomagautomata közül választhat a vásárló, ahová kényelmesen kérheti megrendelését.
A címzettnek SMS-ben küld tájékoztatást a futárszolgálat az automata kinyitásához szükséges csomagszámmal és kóddal, amint az áru az automatába érkezik. EMAIL-ben is értesíti a vásárlót, de abban nem lesz kód megadva, csupán értesíti a vevőt a csomag érkezéséről.
A küldemény átvételére 5 munkanap áll rendelkezésre. Utánvét fizetési lehetőség van minden átvételi ponton, a csomagautomata bankkártyát fogad el. A második és negyedik munkanapon ismételt értesítést küld a futárszolgálat, ha az áru még az automatában van.
A csomagautomatába történő megrendelés esetén a feladható maximális csomag mérete: 42 cm magas, 51 cm mély, és 39 cm széles lehet.
Hiányos, sérült csomagot nem köteles átvenni a megrendelő, lehetősége van visszaküldeni a webáruháznak.
A kiszállítás díjszabása az alábbiak szerint történik:
Online fizetés esetén: 1990 Ft,-
Utánvét fizetés esetén: 2490 Ft,- (utánvét kezelési díj miatt)
Minden 50.000 Ft,- feletti megrendelést ingyen kiszállítunk!
A kiajánlott árak tartalmazzák az Áfa-t és minden 0-15 kg súlyú csomagra érvényesek.
Belföldi és külföldi internetes megrendelések kiszállítását a vállalatunkkal szerződéses viszonyban álló két futárszolgálat végzi:
1.) GLS General Logostics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
A futárszolgálat telefonszáma címzettek részére: 06 29 886700; 06 20 890-0660
A futárszolgálat webcíme: https://gls-group.eu/HU/hu/home
A futárszolgálat email-címe: info@gls-hungary.com
Levelezési cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
ÁSZF: https://gls-group.eu/HU/hu/altalanos-uzleti-feltetelek

ELÁLLÁS JOGA:

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet értelmében a vásárló, az áru kézhezvételétől számított 14 napon belül elállhat indoklás nélkül is a vásárlástól. A megrendelő az elállási jogát, a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.
Az elállás tényéről, a vevőnek tájékoztatnia kell a webáruházat, az ügyfélszolgálati telefonszámon vagy elektronikus levél formájában. A „KAPCSOLAT” menüpontban megadott elérhetőségeken áll rendelkezésre munkanapokon 8.00-16.00 óra között – ezen időszakon kívül  elektronikus úton történő megkeresés esetén a következő munkanapon reagál – az üzemeltető.
Az áru visszaküldéséről a vevőnek kell gondoskodnia legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül.
Az üzemeltető a fogyasztónak visszajáró összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget. Az üzemeltető mindaddig visszatarthatja az összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.
A webáruház csak sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszajuttatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Ebben az esetben a webáruház köteles mihamarabb, de legkésőbb a visszaszolgáltatást követő 14 napon belül visszatéríteni a vevő által kifizetett összeget.
A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

MINŐSÉGI KIFOGÁSOK KEZELÉSE, PANASZKEZELÉS, ÜGYFÉLSZOLGÁLAT:

Minőségi kifogása esetén panaszát kérjük jelezze felénk postai úton, e-mailben vagy telefonon, hogy kicserélhessük a terméket.
Szállítással kapcsolatos, webshoppal kapcsolatos problémái, kérdései esetében is bátran keressen minket.
A bejelentését, ügyfélszolgálati kérdéseit a következő címeken tudja megtenni, feltenni:
Székhely, postacím: Kovács Erika ev.. 9090 Pannonhalma, Dózsa György u. 24.
Telefon: 06 70/313-3798 munkanapokon 8:00-16:00
E-mail: A fenti ügyfélszolgálati időszakon kívül elektronikus úton: info@naturhalma.hu e-mail címen.

Az üzemeltető a panaszokat beérkezésük sorrendjében, legkésőbb 30 (harminc) napon belül vizsgálja ki, és értesíti a Vevőt a vizsgálat eredményéről. Az üzemeltető szóbeli panasz esetén az arról felvett jegyzőkönyvet és az arra adott érdemi választ írásban közli és küldi meg Vevőnek. A panasz elutasítása esetén a Vevő a felügyeleti szervekhez (pl. a jegyzőhöz, a lakóhelye szerinti járási hivatalhoz) vagy a bírósághoz fordulhat.
A lakóhelye szerinti járási hivatal elérhetőségét itt találja:
http://jarasinfo.gov.hu
Az üzemeltető a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexszel nem rendelkezik.

KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS:
KELLÉKSZAVATOSSÁG:

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a Webáruház hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.
Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Webáruház nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

TERMÉKSZAVATOSSÁG:

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként
Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
JÓTÁLLÁS (amennyiben szerződés vagy jogszabály alapján a webáruház tulajdonosa kötelezett jótállás biztosítására)
Milyen esetben élhet Ön a jótállás jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés/jogszabály alapján a Webáruház jótállásra köteles.
Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja
1. Személyes bejelentés
A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónál
Cégnév: Kovács Erika ev.
Székhely címe: 9090 Pannonhalma, Dózsa György u. 24.
E-mail: info@naturhalma.hu, Telefon: 06 70/313-3798
Ekkor az üzemeltető munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:
– a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját, – a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
– a kifogás rendezésének módját.
Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti. A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.
2. Írásban történő bejelentés
A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét az üzemeltetőnek (9090 Pannonhalma, Dózsa György u. 24.) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (info@naturhalma.hu ).
Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: – a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját,
– a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

HÍRLEVÉL:

A www.naturhalma.hu oldalról minden olyan felhasználó kaphat hírlevelet az aktuális akciókról, eseményekről, akik a Főoldal alsó részén található „HÍRLEVÉL” mezőben, email cím megadásával feliratkoztak, és ezzel hozzájárultak személyes adataik marketing célból történő kezeléséhez, és elfogadták ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ-t.
Az adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető email-ben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.
Az igénybe vett adatfeldolgozó: http://www.mailchimp.hu
Tájékoztatjuk, hogy sem a felhasználónév, sem az email cím esetében nem szükséges, hogy az a személyére utaló adatot tartalmazzon. Így például nem szükséges, hogy a felhasználónév vagy az email cím az Ön nevét tartalmazza. Ön teljesen szabadon dönt arról, hogy ha olyan felhasználó nevet vagy email címet ad meg, amely az Ön kilétére utaló információt tartalmaz. Az email cím – ami a kapcsolattartást szolgálja – feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az Ön részére küldött hírlevél vagy szakmai információ célba érjen.
Amennyiben a felhasználó nem szeretne élni a hírlevél adta lehetőségekkel, a kapott hírlevélben található „LEIRATKOZÁS” gomb megnyomásával iratkozhat le.

COOKIE ÉS NYOMKÖVETÉS:

A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adat-csomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, nyomon követése, webanalitikai mérések.
Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalak html kódja webanalitikai mérések céljából független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A mérés kiterjed a konverziók követésére is. A webanalitikai szolgáltató személyes adatokat nem, csak a böngészéssel kapcsolatos, az egyes egyének beazonosítására nem alkalmas adatokat kezel. Jelenleg a webanalitikai szolgáltatásokat a Google Inc. végzi (Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Dublin), a Google Analytics szolgáltatás keretében.
Az Adatkezelő a Facebook és a Google AdWords hirdetési rendszerein keresztül ún. remarketing hirdetéseket futtat. Ezek a szolgáltatók cookie-k, webes jelzők és hasonló technológiák használatával gyűjthetnek vagy kaphatnak adatokat az Adatkezelő weboldaláról és egyéb internetes helyekről. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával mérési szolgáltatásokat nyújtanak, illetve hirdetéseket tesznek célzottá. Az így célzott hirdetések a Facebook és a Google partnerhálózatában szereplő további weboldalakon jelenhetnek meg. A remarketing listák a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, személyazonosításra nem alkalmasak.
A cookie-k használatát a felhasználó saját számítógépéről törölni tudja, illetve a böngészőjében eleve megtilthatja alkalmazásukat. Ezek a lehetőségek böngészőtől függően, de jellemzően a Eszközük/ Beállítások / Adatvédelem/ Előzmények/ Egyéni beállítások menüpontban tehetők meg.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a honlap szolgáltatásai-nak nem teljes körű igénybevehetősége, analitikai mérések pontatlansága.
További információ a Google és a Facebok adatvédelmi irányelveiről az alábbi elérhetőségeken olvasható: http://www.google.com/privacy.html és https://www.facebook.com/about/privacy/

WEBANALITIKA, SOCIAL MEDIA, GOOGLE ADS, REMARKETING:
Google Analytics
Társaságunk webhelyei használhatják a Google Analytics szolgáltatást, amely a Google Inc. (Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Dublin) („Google“) webes elemzési szolgáltatása. A Google Analytics cookie-kat használ.
A Google Analytics általi cookie-használat keretében rögzítik az IP-címét. A webhely látogatóinak IP-címét azonban a tárolás vagy elemzés előtt lerövidítik, ezáltal anonimizálják, amennyiben ez technikailag lehetséges. Az anonimizálás után a személyes adat már elveszíti személyes adat jellegét.
Az anonimizálás az Európai Unió vagy az Európai Gazdasági Térség területén belül zajlik. Csak kivételes esetben kerül át a teljes IP-cím rövidítés céljából a Google egyesült államokbeli szerverére.
A Google Analytics cookie-jai által rögzített adatokat arra használjuk, hogy elemezzük a webhelyeink látogatóinak felhasználói viselkedését.
A Google nem egyesíti más adatokkal a Google Analytics szolgáltatáshoz kapcsolódóan a böngészője által átadott IP-címet.
A böngészőprogramjának megfelelő beállításaiban megtilthatja a Google Analytics-cookie-k tárolását (további információt a VI. pontban megjelölt cookie-ismertetőnkben talál.) Ne feledje, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely egyes funkcióit.
Ezenkívül azt is megtilthatja, hogy a Google Analytics feldolgozza az adatait, amennyiben letölti és telepíti a következő hivatkozással elérhető böngészőmodult: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
A webhelyünkön alkalmazzuk a remarketinget A Google Remarketing szolgáltatást.
Ezek a szolgáltatók cookie-k, webes jelzők és hasonló technológiák használatával gyűjthetnek vagy kaphatnak adatokat az Adatkezelő weboldaláról és egyéb internetes helyekről. Ezeknek az adatoknak a felhasználásával mérési szolgáltatásokat nyújtanak, illetve hirdetéseket tesznek célzottá. Az így célzott hirdetések a Google partnerhálózatában szereplő további weboldalakon jelenhetnek meg. A remarketing listák a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, személyazonosításra nem alkalmasak.
Ön letilthatja a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban. A Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatja.

Facebook Remarketing
A webhelyeinken alkalmazzuk a Facebook Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA), illetve ha az EU-ban él, akkor a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) (a „Facebook“) által üzemeltett Facebook közösségi hálózat úgynevezett „Facebook-pixelét“. A Facebook-pixel révén a Facebook célcsoportként kezelheti a webhelyünk látogatóit a hirdetések (az úgynevezett Facebook-hirdetések) megjelenítéséhez. Ennek megfelelően azért alkalmazzuk a Facebook-pixelt, hogy az általunk beágyazott Facebook-hirdetések csak azoknál a Facebook-felhasználóknál jelenjenek meg, akik érdeklődést mutattak az ajánlataink iránt is. Vagyis a Facebook-pixellel biztosítani szeretnénk, hogy a Facebook-hirdetések illeszkedjenek a felhasználók potenciális érdeklődéséhez, és ne zavaró tényezők legyenek. A Facebook-pixel segítségével emellett statisztikai és piackutatási célból elemezhetjük a Facebookon megjelenő hirdetéseink eredményességét, mivel megtudhatjuk, hogy a felhasználók a Facebook-hirdetésre kattintással jutottak-e el a webhelyünkre.
A Facebook a webhelyünk megnyitásakor közvetlenül beágyazza a Facebook-pixelt, amely egy úgynevezett cookie-t, vagyis egy kisméretű fájlt helyezhet el az eszközén. Ha később bejelentkezik a Facebookra, vagy bejelentkezett állapotban ellátogat a Facebook oldalaira, akkor a profiljában regisztrálja a webhelyünkön tett látogatását. Az Önről megszerzett adatok számunkra anonimak, vagyis ennek alapján nem tudjuk kideríteni a személyazonosságát. Az adatokat ugyanakkor a Facebook tárolja és dolgozza fel, így összekapcsolhatók az adott felhasználói profillal. A Facebook a saját adatkezelési szabályzata szerint kezeli az adatokat. Így tehát a remarketing-pixel működésével és általában a Facebook-hirdetések megjelenítésével kapcsolatos további információt a Facebook adatkezelési szabályzatában talál a következő címen: https://www.facebook.com/policy.php.
Megtilthatja a Facebook-pixel általi adatrögzítést és az adatainak Facebook-hirdetések megjelenítése céljából történő használatát. Ehhez nyissa meg a Facebook által készített oldalt, és kövesse a személyes hirdetések beállításaival kapcsolatos utasításokat: https://www.facebook.com/settings?tab=ads, az egyesült államokbeli oldal címe: http://www.aboutads.info/choices/, az EU-beli oldalé pedig http://www.youronlinechoices.com/. A beállítások platformfüggetlenek, vagyis az asztali számítógépekre és a mobileszközökre egyaránt vonatkoznak.

Facebook gomb
A webhelyeink használhatják a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) („Facebook“) által üzemeltetett facebook.com közösségi hálózat közösségi pluginjeit. A pluginek a Facebook emblémáiról ismerhetők fel (kék alapon fehér „f“ betű, „Like“, „Tetszik“ vagy felfelé mutató hüvelykujj), illetve a „Facebook Social Plugin“ kifejezés jelöli őket. A Facebook közösségi pluginjeinek listája és kinézete a következő oldalon található: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.
Ha a jelen webhely olyan funkcióját használja, amely tartalmazza a fenti pluginek valamelyikét, akkor az eszköze közvetlen kapcsolatot létesít a Facebook szervereivel. A plugin tartalmát közvetlenül a Facebook küldi el az eszközére, és onnan építi be az online szolgáltatásunkba. A feldolgozott adatokból használati profilok generálhatók. Nem tudjuk befolyásolni, hogy a Facebook mely adatokat szerzi meg a plugin segítségével, ezért az ismereteink alapján tájékoztatjuk a felhasználókat.
A plugin beépítésével a Facebook értesül róla, hogy Ön megnyitotta a vonatkozó webhelyet. Ha be van jelentkezve a Facebookon, akkor a Facebook hozzá tudja rendelni a látogatást Facebook-fiókjához. Ha interakcióba lép a pluginnel, vagyis például a Tetszik gombra kattint vagy hozzászól, akkor a megfelelő adatok az eszközéről közvetlenül a Facebooknak lesznek továbbítva, és ott tárolódnak. Ha nincs Facebook-fiókja, akkor is előfordulhat, hogy a Facebook megtudja és tárolja az IP-címét.
Az adatok Facebook általi megszerzésének, további feldolgozásának és felhasználásának céljáról és terjedelméről, valamint a magánszférájának védelmével kapcsolatos jogokról és beállítási lehetőségekről a Facebook adatkezelési szabályzatából tájékozódhat: https://www.facebook.com/about/privacy/.
Ha tagja a Facebooknak, és nem szeretné, hogy a Facebook adatokat gyűjtsön Önről ezen a webhelyen, és összekapcsolja a Facebooknál tárolt profiladataival, akkor az online szolgáltatásunk használata előtt ki kell jelentkeznie a Facebookról, és törölnie kell a cookie-kat. További beállítások és az adatok hirdetési célú használatának letiltása a Facebook-profil beállításaiban adható meg: https://www.facebook.com/settings?tab=ads, az egyesült államokbeli oldal címe: http://www.aboutads.info/choices/, az EU-beli oldal címe: http://www.youronlinechoices.com/. A beállítások platformfüggetlenek, vagyis az asztali számítógépekre és a mobileszközökre egyaránt vonatkoznak.

Pinterest gomb
Használjuk a Pinterest szolgáltatás (http://pinterest.com) gombjait („Pin It“). A gombok segítségével megoszthatja a webhelyünk tartalmait „Pinterest-táblákon“. Ha olyan webhelyet nyit meg, amely tartalmaz „Pin It“ gombot, akkor a böngészője közvetlen kapcsolatot létesít a Pinterest szervereivel. A „Pin It“ gomb tartalmát közvetlenül a Pinterest továbbítja a böngészőjének. Vagyis nem tudjuk befolyásolni, hogy a Pinterest a mely adatokat szerzi meg a „Pin It“ gomb segítségével, ezért az ismereteink alapján tájékoztatjuk a felhasználókat. E szerint kizárólag az IP-cím és az adott weboldal URL-címe kerül továbbításra, de kizárólag a „Pin It“ gomb megjelenítése és a tartalom megosztása céljából.
Ezzel kapcsolatos további információt a Pinterest adatvédelmi szabályzatában talál a http://pinterest.com/about/privacy/címen.

Beágyazott YouTube-videók
YouTube-videókat ágyazunk be. A beágyazott videók a webhely megnyitásakor cookie-kat helyeznek el a felhasználó számítógépén. Ha deaktiválta a cookie-k tárolását a Google hirdetési programjában, akkor YouTube-klipek megnyitásakor sem számíthat ilyen cookie-kra. A YouTube ugyanakkor más cookie-kban a felhasználótól független használati adatokat is tárol. Ha meg szeretné tiltani ezt, akkor a böngészőjében kell megadnia a megfelelő beállításokat.
Használjuk a YouTube LLC (901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA), a Google Inc. (Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Dublin) leányvállalata által üzemeltett youtube.com YouTube-gomb pluginjét. A plugin a YouTube-emblémáról ismerhető fel. Amikor a webhelyünk olyan oldalát látogatja meg, amely rendelkezik YouTube-pluginnel, akkor kapcsolat létesül a YouTube szervereivel. Ezzel a YouTube-szerver értesül róla, hogy melyik weboldalt látogatták meg. Ha rendelkezik YouTube-fiókkal, és be van jelentkezve, akkor a YouTube közvetlenül hozzá tudja rendelni a böngészési viselkedését a személyes profiljához. Ha kijelentkezik a YouTube-fiókjából, akkor megakadályozhatja ezt a hozzárendelést. A YouTube által gyűjtött adatok megszerzéséről és felhasználásáról a következő címen talál további információt: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines.
Instagram gomb
A webhelyeinken be vannak ágyazva az Instagram szolgáltatás funkciói. Ezeket az integrált funkciókat az Instagram Inc. (1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA) biztosítja. Ha be van jelentkezve az Instagram-fiókjába, akkor az Instagram gombra kattintva összekapcsolhatja a webhelyünk tartalmait az Instagram-profiljával. Ezáltal az Instagram hozzárendelheti a webhelyünkön tett látogatást a felhasználói fiókjához. Tájékoztatjuk, hogy a webhely szolgáltatójaként nincs ismeretünk a továbbított adatok tartalmáról és azok Instagram általi felhasználásáról.
Az Instagram által gyűjtött információkról és azok felhasználásáról az adatvédelmi szabályzatból tájékozódhat a következő címen: http://instagram.com/about/legal/privacy/.

AZ ÖNADATVÉDELMI JOGAI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEI:

Ön tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.
Tájékoztatáshoz való jog:
A Társaság megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.
A tájékozódáshoz való jog írásban a II. pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az Ön részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás.
Az Ön adataihoz való hozzáféréshez való joga:
A Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén Ön jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.
A Társaság az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja. Az Ön által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat a Társaság elektronikus formában szolgáltatja.
Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.
Helyesbítés joga:
Ön kérheti a Társaság által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.
Törléshez való jog:
Ön az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
• személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
• Ön visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
• Ön tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
• a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
• a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
• a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.
Az adatkezelés korlátozásához való jog:
Az Ön kérésére a Társaság korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
• az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
• Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtar-tamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
• Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
• A Társaság Önt az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.
Adathordozáshoz való jog:
Ön jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
Tiltakozás joga:
Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
Ha a személyes adatok kezelése közvetlen általános üzleti és fogyasztói kapcsolat érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzleti és fogyasztói kapcsolathoz kapcsolódik.
A személyes adatok általános üzleti és fogyasztói kapcsolat érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.
Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást:
Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely Önre nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.
Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés
• Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
• meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
• az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.
Visszavonás joga:
Ön jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.
Eljárási szabályok:
Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.
A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt. Ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha Ön azt másként kéri.
Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
A Társaság a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az Ön kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre észszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.
Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.
Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információk elektronikus formátumban kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.
Panasz az adatvédelmi tisztviselőnél:
Amennyiben a Társaság adatkezelésével kapcsolatban problémája van, forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz.
Bírósághoz fordulás joga:
Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.
Adatvédelmi hatósági eljárás:
Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400
Fax: 06.1.391.1410
Email: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

VEGYES RENDELKEZÉSEK: 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv  a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet és a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet idevonatkozó rendelkezései az irányadók.
A webáruház oldalain böngészésével továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a www.naturhalma.hu általános szerződési feltételeit, mely a fent említett kormányrendelet alapján a Cassiel&Raffael Kft.- vel kötött szerződésnek minősül.
Az üzemeltető és felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a szolgáltató jelen szabályzat hatálya alá tartozó megegyezéssel nem rendezhető esetleges jogvitákra kikötik a Győr Moson Sopron megyei Bíróság illetve a hatásköri szabályok figyelembevételével a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességét.